Juni 2017

En na de eindtoetsen... tijd voor heel wat welverdiende leuke activiteiten: de eerste graad ging naar Kronkeldidoe, de kleuters gingen naar de speeltuin van Overijse en de derde graad ging fietsen. De kleuters van K1A beleefden ook heel wat gekke avonturen in de klas deze maand! Op het einde gingen we nog op schoolreis naar Pairi Daiza en kregen de zesdeklassers en de kleuters van de derde kleuterklas hun diploma.


Mei

De derde kleuterklas ging zoals de traditie wil kamperen in het bos. De foto's vind je hier.

 

Eerder deze maand was er ook ons schoolfeest, met een hoop leuke circuskunstjes.

April

Sportklassen Genk!

 

Na een korte busrit kwamen we rond 10 uur aan in domein Kattevennen in Genk. We hadden nog ruim de tijd om ons rustig te installeren op onze kamers, en na een stevig middagmaal vlogen we er goed in: de eerste paardrijles, muurklimmen, boogschieten, badminton en korfbal. 's Avonds brachten we een leerrijk bezoek aan het Europlanetarium. De foto's van maandag vind je hier.

 

De tweede dag: mountainbiken in het zonnetje, de tweede paardrijles en basketbal in de sporthal. In de namiddag gingen we met de fiets naar Hengelhoef, een stevige hagelbui onderweg deed een beetje pijn maar gelukkig wachtte daarna het warme zwembad. 

Op woensdag werd er in de voormiddag weer lustig gesport en speelden we ook enkele hele leuke samenwerkingsspelen. In de namiddag maakten we een mooie fietstocht naar de speeltuin van Bokrijk. 's Avonds probeerden we niet te verdwalen in het bos tijdens de oriëntatietocht, iedereen was op tijd terug om alweer moe maar voldaan in het bedje te kruipen.

 

Donderdag

Vrijdag


Verder ook in april: de kleuters gingen naar Planckendael, er werden paaseitjes geraapt, in K3 werd er over dino's geleerd en de kleinste kleuters bakten lekkere eitjes. Terwijl de derde graad op sportklassen was, hield de rest van de school ook een leuke sportdag.

Alle foto's van het hele schooljaar van K1B, en dat zijn er heel wat, vind je hier.

Maart

Februari

Eind februari was het weer van dat: Carnaval! In de lagere school werd een groot cluedo-spel gespeeld, de kleuters vierden enkele dagen eerder al feest.

 

 

Het zesde leerjaar ging ook naar de Doebeurs in de Brabanthal in Leuven. Ze mochten er heel wat leuke dingen doen kwamen veel te weten over verschillende beroepen en over de studierichtingen in het middelbaar.

Deze maand gingen we de gezonde toer op! Twee weken lang leerden we over gezonde voeding en een gezonde levensstijl. Iedere dag begonnen we met ochtendgymnastiek, en tijdens de middag werd er een sportieve activiteit georganiseerd: een jogging, estafettespelen, hindernissenparcours, balspelen,... In alle klassen werd er ook een gezond hapje gemaakt, de ambulance kwam op bezoek bij de kleuters, de derde graad deed een gezonde zoektocht met allerlei opdrachten onderweg


Januari

De foto's van de maand januari:

K1a: Papier hier! en Brrr, het is koud!

K3: Week zonder thema en Gek op water

December

Op maandag 5 december kwamen Sinterklaas en Zwarte Piet op bezoek, en ze brachten heel wat lekkers mee!

 

 

Twee dagen later, op 7 december, was er weer onze jaarlijkse adventsactie Soep op de Stoep.


De hele wereld doet de mannequin challenge, ons zesde leerjaar kon niet achterblijven...


November

Op 18 november organiseerde de kleuterschool het grootoudersfeest. Bij een tasje koffie en een stukje taart konden de oma's en opa's komen genieten van de podiumkunsten van de kleuters.


Op een dag stond er plots een hoop leuk speelmateriaal in de turnzaal. De kleuters van K3 lieten zich helemaal gaan...

Oktober

In oktober is het traditioneel de Week van het Bos. In alle klassen leerden we over het bos en deden we allerlei leuke activiteiten in het bos. De kleuters gingen op zoek naar kaboutertjes, in K3 leerden ze over de herfst en speelden ze een herfstig toneel, het vierde leerjaar ging op stap met gids Jo, het zesde leerjaar deed mee aan de Olympische Bosspelen en leerde ook heel wat bij over uilen en hun braakballen.

Begin oktober deed de derde graad ook mee aan de American Games in de Sportoase.

In de eerste kleuterklas beleefden onze instappertjes de eerste maanden van dit schooljaar ook al heel wat dolle avonturen.


De kleuters leerden ook heel wat over fruit en gingen op bezoek in het appelfabriekje.

Op het einde van de projectweek rond elektriciteit in 5 en 6 lieten de leerlingen zich inspireren door kunstenaar Todd Mc Lellan, en haalde ze heel wat elektrische apparaten uit elkaar.


Een nieuwe start: september

Het schooljaar is nog maar net begonnen, maar we hebben al heel wat beleefd: tijdens de Strapdag werd er vrolijk gestapt, getrapt, gedanst en versierden we ons eigen fluovestje. Het zesde leerjaar ging met de fiets naar de Sportoase om er een initiatie badminton te volgen, en de klassen van de lagere school gingen ieder om beurt naar het verkeerspark in Kessel-Lo. Tijdens de laatste week van september was er in het vijfde en het zesde leerjaar een projectweek rond elektriciteit. L1 en K3 gingen naar de speeltuin in Overijse.Juni

Diploma's voor K3 en L6

Op het einde van het schooljaar kregen het zesde leerjaar en de derde kleuterklas tijdens de eindeschooljaarsreceptie hun welverdiende diploma's. Ze zetten nu een grote stap naar het eerste middelbaar en het eerste leerjaar. Veel succes!


K3 op avontuur

 Naar jaarlijkse gewoonte ging de derde kleuterklas een nachtje kamperen in het bos: eerst te voet naar het speelbos, dan naar de kampplaats waar de leerlingen van het zesde leerjaar de tenten hadden klaargezet, luchtmatrasjes opblazen, hotdogs en marshmallows, kunstjes, liedjes en moppen bij het kampvuur, gegiechel in de slaapzak, getik van regendruppels op de tent bij het wakkerworden,...


Schoolfeest 

 

Op 5 juni was er onze opendeur en het schoolfeest, dat helemaal in het teken stond van Frankrijk en de Tour. Onder een stralend zonnetje werd er naar hartenlust gefietst, pakjes gezocht in de druiventon, camembert gerold, stokbrood geworpen, geracet, petanque gespeeld...

Bosklassen Durbuy: het filmpje!


Mei

Vrijdag 20 mei: Sportdag!

 

Vandaag hebben we met de hele school gesport. Het vijfde en het zesde leerjaar reed met de fiets naar de schaatsbaan, waar ze samen met het derde en vierde leerjaar hun beste schaatskunstjes lieten zien. In de namiddag werd er op de speelweide in het bos baseball gespeeld, gefrisbeed en kregen we een initiatie lacrosse.

De andere klassen deden allerlei leuke activiteiten in de school, en mochten zich uitleven op een reuzegroot springkasteel.

(de foto's)


April

Het vijfde en zesde leerjaar op bosklassen in Durbuy!

 

Na enkele spannende avonturen met vertraagde treinen kwamen we iets voor de middag aan in een druilerig Durbuy.

In de namiddag deden we de geschiedkundige wandeling door de nauwe straatjes van Durbuy: wie denkt aan een saaie wandeling met een gids heeft het mis. Het was een grappige, geanimeerde vertelling met enkele vrijwillige toneelspelers (zie foto's).

Nadien lieten de jongens zich niet ontmoedigen door de regen voor een partijtje voetbal, terwijl de anderen wat spelletjes speelden op de kamer.

Deze avond hadden we nog niet genoeg van het mooie weertje en doken we het bos in voor een spannend bosspel.

Om half tien kropen we in ons bedje, en was het heel snel stil.

 

 

Durbuy: dinsdag

 

Met veel enthousiasme sprongen we vanochtend uit onze bedjes, want we zagen een blauwe hemel met een stralend zonnetje. Na de ochtendgymnastiek en een stevig ontbijt vertrokken we in groepjes met kaart en kompas de omgeving van Durbuy in. Het oriënteren verliep niet in alle groepjes even succesvol, maar uiteindelijk bereikte toch iedereen de finish.

In de namiddag stond kajak op het programma, maar omwille van de koude temperaturen kozen we voor een vervangprogramma: enkele wildcrafters kwamen ons interessante survivaltechnieken aanleren: een slaapplaats bouwen, een vuurtje maken,...

Na de spaghetti 's avonds deden we aan speleologie. Iedereen geraakte na veel gekruip en geklauter veilig terug aan de uitgang van de grot.

Na nog een verkwikkende douche kropen we tenslotte in ons bedje. (foto's dinsdag)

Woensdag

 

Vandaag was het alweer een leuke actieve dag, met zelfs af en toe een warm zonnetje. In de voormiddag bezochten we de spectaculaire grotten van Hotton. In de namiddag gingen we na de lekkere frietjes met stoofvlees klimmen, rapellen en over de apenbrug. Echte apen waren het!

We sloten de dag af met een filmpje en popcorn.

(De foto's van woensdag)

Donderdag

 

Wat een topdag vandaag! Onder een stralend zonnetje maakten we in de voormiddag een stevige wandeling waarbij we in groepjes zelf de weg moesten zoeken. In de namiddag deden we de avonturenloop: enkele touwbruggen tussen de bomen boven een afgrond, een tochtje door het everzwijnenbos en als kers op de taart: de death-ride. Na de avonturenloop was het tijd voor ons laatste-avondprogramma: bbq met een fuifje van de monitoren, een quiz, en tenslotte onze eigen fuif. En gedanst werd er!

Morgenvoormiddag gaan we nog een fotozoektocht in Durbuy doen en is er nog wat tijd voor souvenirtjes, en dan komen we terug naar huis...

(foto's donderdag)


Januari

Op 29 en 30 januari speelden we onze musical 'Het Kleurenpaleis'.Meer (véél meer!) foto's vind je in de fotoalbums: Musical en Musical achter de schermen.


Op de eerste dag van het nieuwe jaar gingen het derde en het vierde leerjaar al meteen op avontuur bij de brandweer.


December

 We begonnen de maand december met onze adventsactie Soep op de Stoep:


Enkele dagen later kwam de Sint op bezoek met heel wat lekkers en leuke cadeautjes voor in de klas:

(Foto's van het bezoek van de Sint: Sint1, Sint2, Sint in K1a en Sint in K1B)

In de laatste week voor de kerstvakantie ging het zesde leerjaar kennismaken met het middelbaar in het VTI in Leuven, en gingen K2 en K3 sporten met Rollebolle. In alle klassen werden er ook kerstfeestjes georganiseeerd, het vierde leerjaar nodigde zelfs de derde kleuterklas uit op zijn feestje.

 

 November

Na de herfstvakantie verwelkomen we in de eerste kleuterklas enkele nieuwe kindjes.

Het vijfde en het zesde leerjaar ging op leeruitstap naar de suikerfabriek van Tienen.Oktober: herfst in het bos

Tijdens de week van het bos gingen alle klassen de herfst opsnuiven in het bos. Het vijfde en het zesde leerjaar gingen tien uitdagingen van de Week van het Bos aan. De kleuters gingen op zoek naar kabouters, plantten in het tuintje krokusbollen voor volgend jaar, veranderden in echte trollen en feeën en deden nog heel wat andere 'herfstige' leuke dingen.


September: gezond fruit bij de kleutersEen nieuwe start: welkom in schooljaar 2015-2016


Alweer een schooljaar voorbij: afscheidslied 6de leerjaar 2015

Tijdens de laatste week van het schooljaar gingen we met de hele lagere school op schoolreis naar de Valkenier in Valkenburg

De leerlingen van de derde kleuterklas en van het zesde leerjaar ontvingen hun diploma


(Meer foto's van de schoolreis en de diploma-uitreiking)

Sportklassen Herentals

Het vijfde en zesde leerjaar zit een weekje op sportklassen in Herentals!

De eerste dag stond er een verrassingsactiviteit op het programma, en het was er een die kon tellen: een dagje Bobbejaanland! Ondanks de voorspellingen was het een prachtig weertje, dus de pret kon niet op. 's Avonds stond er nog een stevig bosspel op het programma, het was dan ook heel snel stilletjes toen we om 10 uur ons bedje inkropen. De foto's van maandag vind je hier.

 

Op dinsdag werd er op het domein waar we verblijven de Doe aan Sport-beurs georganiseerd. We konden de hele dag tussen de regenbuien door kennismaken met een hele hoop bekende en minder bekende sporten. 's Avonds gingen we nog zwemmen in het zwembad vlakbij. De foto's van dinsdag.

 

Woensdag werd er de hele dag stevig gesport: klimmen, B-golf, mountainbike, squash, baseball,... s' Avonds werden we getrakteerd op een mooie film, mèt popcorn.

 

Donderdag: klimmen, recreatieve spelen, kajak op de vijver, quiz en ... fuif!

Straplied 2014


Einde schooljaar 2014

Op het einde van het schooljaar kregen de leerlingen van de derde kleuterklas en het zesde leerjaar hun diploma. Ze brachten daarbij ook een afscheidslied.

Bosklassen Durbuy

Het vijfde en het zesde leerjaar gaan een weekje op avontuur naar Durbuy. Hierbij de foto's:

Vrijdag

Donderdag

Woensdag

Dinsdag

Maandag

Sobere maaltijd: 3 april 2014

Als afsluiting van de Vasten genoten we met de hele school van de sobere maaltijd, lekkere soep met brood. Eerder deze maand bracht de Koffiestop 700 euro op, hiermee koopt Broederlijk Delen landbouwpakketten aan voor de boeren in Senegal. Bekijk alhier de foto's.

Move tegen pesten 2014

Februari 2014

Het vijfde en het zesde leerjaar leerde basketballen bij de Leuven Bears in de Sportoase in Leuven. In het zesde leerjaar werd ook een kettingreactie door de hele klas gebouwd

December 2013

We begonnen de maand december met onze adventsactie Soep op de Stoep. Enkele dagen later kwam de Sint op bezoek en er kwam ook een nieuw klimrek op de speelplaats.

Het zesde leerjaar bracht ook een bezoek aan het VTI in Leuven, en het vierde leerjaar organiseerde helemaal zelf een feest voor L3. K2 en K3 gingen ook sporten bij Rollebolle.

L3 en L4 op stap...

De leerlingen van de tweede graad gingen deze maand sporten bij Alles met de Bal. Een week later gingen ze ook naar Technopolis. De foto's vind je hier.

L5 en L6 naar Tienen

Het vijfde en zesde leerjaar ging op leeruitstap naar de Tiense suikerfabriek. Heel interessant!

Grootoudersfeest 2013

Oktober 2013

Deze maand kwam ook nog Meester op de Fiets langs, en was het de Week van het Bos. De kleuters van K3 speelden, na heel wat voorbereidingen, Kleinduimpje na in het bos voor de andere kleuters. De andere klassen gingen op leeruitstap in het bos.

Dag van het brood

Internationale dag van het meisje

Onze school stak een hand op voor het recht op onderwijs voor alle meisjes in de wereld. De burgemeester fietste langs alle scholen van Oud-Heverlee om die actie te ondersteunen, en het zesde leerjaar fietste een stukje mee!

We haalden met onze actie zelfs de krant!

September 2013

Een nieuw schooljaar, een nieuwe start. Op de eerste schooldag legde iedereen zijn puzzelstukje bij aan de grote schoolpuzzel, om aan te tonen dat iedereen meetelt in onze school.

Op 20 september namen we deel aan de Strapdag, iedereen kwam te voet of per fiets naar school en verdiende zo een Straparmbandje. We zongen ook met z'n allen het Straplied.

De hele maand september probeerden we als maandpuntje mooi op tijd naar school te komen. De winnaars van die wedstrijd kregen een coole zonnebril als beloning. Proficiat L1, L2 en L5A!


Afscheidslied 6de schooljaar 2012-2013

Meester op de fiets

K3 ging kamperen

De derde kleuterklas ging een nachtje kamperen in het bos. Hierbij het filmpje van hun 'vrolijke vrienden' bij het kampvuur. Hier vind je ook nog de andere foto's.

Piratenfeest 2013

Sportklassen Genk 2013

Het vijfde en zesde leerjaar bracht van 29 april tot 3 mei een sportieve week door in Genk. De foto's van hun avonturen vind je hieronder:

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

 

Carnaval 2013

Carnaval, feest op school! De familie Dumont bakte zelfs voor iedereen pannenkoeken. lekker!! Hier en hier zie je ook de foto's van het carnavalfeest in de kleuterklassen.

Dikketruienweek december 2012

Deze week hielden we in de school een dikketruienweek. We zetten de verwarming enkele graden lager, zodat we het milieu een handje helpen en zodat we merken dat het meet een graadje lager en een truitje extra eigenlijk ook wel gaat

Sinterklaas 2012

Opruimactie

We hielden met alle leerlingen een opruimactie in Sint-Joris-Weert. Gewapend met vuilzakken en zwerfvuilknijpers trokken we langs de straten, en pauzeerden intussen al eens voor een dansje. Het resultaat zie je in het filmpje...

Sing for the climate @ school 2012

Vandaag namen we deel aan Sing for the Climate @ school. Tegelijk met honderden andere scholen in Vlaanderen zongen we luidkeels het klimaatlied.