En ook nog:

De foto's van K2 van maart tot juni

De derde kleuterklas ging kamperen in het bos.

De kleuters gingen op schoolreis naar de speeltuin in Overijse.

April

Joepie! Een weekje bosklassen in Durbuy met het vijfde en zesde leerjaar! Onder een stralend zonnetje is de eerste dag al voorbijgevlogen: geschiedkundige wandeling, een sportief tussendoortje en een avondspel in het bos stonden vandaag op het programma.

Foto's maandag

Foto's dinsdag: ochtendgymnastiek, aardrijkskundige wandeling met het kompas in groepjes, kajak,... Alweer een fantastische dag met mooi weer en veel plezier.

Foto's woensdag: een dag vol avontuur: goed gecamoufleerd op everzwijnentocht, de spannende deathride, het hoogteparcours en 's avonds de speleo.

Foto's donderdag.

Ook in april: de kleuters gingen op bezoek in het Ollemanshoekje, ook in K2 viel er vanalles te beleven, de lagere school ging een dagje op sportdag in Tienen.

Maart

Naar jaarlijkse traditie namen we opnieuw deel aan de kunstwedstrijd 'Kunst op Kop' van de gemeente Oud-Heverlee. In het thema 'Eureka! Wetenschap en Techniek' werd er in alle klassen stevig geknutseld aan een groot kunstwerk. Een echte jury kwam langs en uiteindelijk werden K1a en K2, het eerste leerjaar en het zesde leerjaar bekroond met een prijs.

Voor het eerst werd er ook een wisselbeker uitgereikt voor de hele school, en onze school was de winnaar. Voor een jaar lang mogen we ons de creatiefste school van Oud-Heverlee noemen!

Op een regenachtige 28 maart nam het zesde leerjaar deel aan de Danone Nations Cup, een provinciaal voetbaltoernooi voor basisscholen. Onze jongens en meisjes lieten zich niet tegenhouden door een regenbuitje en gaven het beste van zichzelf. Na vier spannende wedstrijdjes misten we op een haar na de halve finale, en uiteindelijk eindigden we op een knappe vijfde plaats. Proficiat! (de foto's)

Paaseitjes rapen met K2, K3 en L1

Knutselen in L3

Februari

Het zesde leerjaar ging op stap naar de Doebeurs in de Brabanthal, waar ze kennismaakten met een hele hoop technische- en beroepsrichtingen in het secundair onderwijs. Interessant, leerrijk en vooral ook heel leuk! (foto's)

We organiseerden deze maand een themaweek, waarbij we van klein tot groot en klasoverschrijdend rond het thema 'Bouwen' werkten. En gebouwd werd er! (Foto's kleuters, L1-2-3, L4-5-6)

Net voor de krokusvakantie vierden we carnaval met de kleuters en L1, voor de lagere school werd de school omgetoverd tot een echte bioscoop, met verschillende filmzalen, popcorn en kaartjesknippers.

In K2 werden de voorbije maanden ook heel wat foto's genomen, het album vind je hier.

Deze maand:

Kerst in K3

De Sint op bezoek in de school

Het zesde leerjaar speelt toneel, poppenkast, schimmenspel en maakt een filmpje voor de kleuters. (deel 1, deel 2)

Foto's uit K1B

November

Het vijfde en het zesde leerjaar bracht een leerrijk bezoek aan de Tiense Suikerraffinaderij. In K1B viel er ook weer heel wat te beleven. K3 ging op bezoek bij de dierenarts. K2 en K3 gingen sporten bij Rollebolle, en hier vind je nog meer leuks van K2.

Oktober

De herfst komt eraan, dus gingen we op zoek naar schatten in het bos: L6 bouwde kabouterhuisjes, en de kleuters gingen ernaar op zoek. In de derde kleuterklas werd er geleerd over de herfst, en samen met K2 gingen ze ook naar het Appelfabriekje. K2 speelde een toneel van Floep en Flap. Het vijfde leerjaar maakte affiches voor een veiliger verkeer.

Er zijn ook nog heel wat foto's uit de klas van K1B en K2

September 2017, een nieuw schooljaar, op zoek naar schatten!

Het schooljaar is weer begonnen, en het nieuwe jaarthema vertelt ons dat we dit jaar op zoek gaan naar schatten.

Het zesde leerjaar begon eraan met een kleine fotoshoot.

Deze maand gingen we ook naar het verkeerspark, de derde kleuterklas at lekker fruit en trok de straat op en nam een kijkje bij de wegenwerken, het vijfde leerjaar ging heel actief rekenen