Schooljaar 2020-2021

Een avontuurlijke afsluiter van het schooljaar voor 5 en 6: vlottentocht op de Dijle!

Kiva-schoolfeest, groot en klein trekt aan hetzelfde touw:


Een fantastische week sportklassen in Genk! Hier de aftermovie!

Onze MOS-themaweek: 'Koester het klimaat met Kenji de Klimaatkikker!' + onze nieuwe fietsenstalling mèt groendak


Een dagje natuurbeheer in de Doode Bemde:

Oktober 2020

's Morgens wordt het stilaan wat donkerder op weg naar school. Goede zichtbaarheid in het verkeer is erg belangrijk, daarom was er deze maand onze fluo-week, met op het einde een heuse fluo-party. Er was ook een bloemetje voor de ouders die zich aan de afspraken i.v.m. de schoolstraat houden en zo mee zorgen voor een veiligere schoolomgeving.


Week van het Bos: er werd weer heel wat ontdekt en geravot!


September 2020

Met volle goesting maar toch een beetje voorzichtig beginnen we aan een hopelijk ietwat normaal schooljaar. Buiten is het gezonder dan binnen in de klas, dus zetten we dit schooljaar in op 'outdoor learning'. 


Vanaf dit jaar zijn we ook een Kiva-school! Alle leerlingen zetten hun beste beentje voor tijdens de Kiva-kick-off. Een hele dag losten we zo veel mogelijk opdrachten op. Samen zijn we sterk!


Juni 2020

Na een vreemde lente konden we gelukkig nog op het einde van het schooljaar, weliswaar zonder receptie en trotse ouders, binnen onze klasbubbel afscheid nemen van de kleuterschool met K3 en van de lagere school met L6.


Februari

Carnavalstijd: gekke week in de hele school, een spannend 'Escape the classroom'-spel in de tweede en derde graad.


Het vijfde en zesde leerjaar bracht een bezoek aan Brussel, met het parlement, het Warandepark, het koninklijk paleis, de Marollen, het Justitiepaleis, Manneken Pis en de Grote Markt op het programma.


Januari

De derde graad stak de handen uit de mouwen in het natuurreservaat 'de Doode Bemde', en ook op onze eigen steeds groener wordende speelplaats werden er bergen werk verzet tijdens de klusdag.


December

Deze maand: topprestaties tijdens de Kerstloop in Leuven voor L4, L5 en L6, en het bezoek van de Sint.


November

Tijdens de voorleesweek kwamen mama's, papa's, oma's en opa's spannende, grappige of ontroerende verhaaltjes voorlezen in alle klassen.


Oktober

Deze maand: een STEM-workshop voor de derde graad, heel veel leuke dingen in K2, vele boswandelingen tijdens de Week van het Bos, en de start van ons Koesterburen-project.


Ondertussen een jaarlijkse traditie: het vijfde en zesde leerjaar trok op avontuur in het bos tijdens Expeditie Meerdaalson.


September 2019

En we zijn weer vertrokken! Die eerste maandag gingen we van start met ons jaarthema 'Handen vol Hoop'. Twee weken later was er ook de Dag van de Sportclub: iedereen kwam in sportieve outfit naar school, na een korte loop-opwarming ging heel de school aan het dansen tijdens een zumba-initiatie. Juni

De laatste maand van het schooljaar: schoolfeest, toetsen en schoolreizen!

Terwijl de rest van de lagere school een bezoekje bracht aan Planckendael, deden vijf en zes een vlottentocht op de Dijle.

Mei


Het vijfde en zesde leerjaar zit op sportklassen in Herentals. Hier vind je de foto's!

Februari

Op 15 en 16 februari was er onze musical 'De Nachtegaal'. Na weken intense voorbereidingen waar ieder zijn beste beentje voorzette volgens zijn eigen talent, kwamen we tot dit prachtige resultaat. 

Er is ook nog deze blog, gemaakt door de werkgroep 'making of'.


Ook in februari: de voorleesweek

Carnaval:

Het derde en vierde leerjaar naar de brandweer:

... en naar de Zoete Waters om padden veilig over de straat te helpen:


Januari

De elektrische bus bracht onze leerlingen van vier, vijf en zes naar het Ladeuzeplein, zodat ook wij onze stem konden laten horen tijdens de klimaatmars voor de lagere scholen uit de wijde omgeving van Leuven. Geen protest, maar een positieve boodschap!

De kleuters gingen met de bus -al een hele belevenis op zich- naar de theatervoorstelling Arabella in Den Blank in Overijse. Ze genoten van een magische voorstelling van Pepe Bonito, Arabella en de muis Rittepetite. De muziek, de lichtgevende diabolo, de vuurvliegjes, de magische bol... "Waauw" was wat uit de mondjes van de kleuters kwam. En toen kwam er nog die kleine levende muis! Toen was het helemaal compleet! De voorstelling heeft op iedereen een grote indruk nagelaten!

Het vijfde en het zesde leerjaar ging een een dagje de handen uit de mouwen steken in het nabijgelegen natuurreservaat 'De Doode Bemde'


December


Begin deze maand doken er plots in de klas een boze bostrol, twee eenzame bomen, een verveeld konijn en een kaboutertje op. Ze waren niet zo gelukkig want ze vonden onze speelplaats wat kaal, saai en leeg. Ze kwamen onze hulp vragen bij het bedenken van een nieuwe, groenere, spannendere speelplaats. 

Alle klassen werkten enkele voorstellen uit op een plannetje, en daarna kon iedereen op een favoriet idee stemmen. Wordt vervolgd...

November

Ter herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog werd aan de kerk bij het Oorlogsmomument een vredesboom geplant. Het vijfde en het zesde leerjaar was erbij, had vredesbloemen geknutseld en las zelfgeschreven vredesboodschappen voor.

Vorig schooljaar timmerden we tijdens de projectweek 'Bouwen' op de speelplaats het oploshuisje in mekaar, en na nog een likje verf werd het deze maand plechtig ingehuldigd. Meningsverschillen tijdens de speeltijden kunnen nu in alle rust uitgepraat worden in het oploshuisje.


 

 

 

In het vierde leerjaar knutselden ze in de les techniek Newtonpendels in elkaar. 

 

 

 

 

 

De tweede graad ging ook sporten in de Sportoase in Leuven bij 'Alles met de bal', en tijdens het bosproject werkten ze samen om heel wat te weten te komen over het leven in het bos.


Oktober

De derde kleuterklas ging op stap in de Doode Bemde, op zoek naar mooie vogels... en andere beestjes.


 

Wat later gingen alle kleuters op kabouterzoektocht in het bos. 

Het vijfde en het zesde leerjaar trok ook op avontuur in het bos: Expeditie Meerdaalson.  Een week later kwamen ze al wat in halloween-sfeer met het betere griezelfimtrucagewerk: namaakwonden.


September 2018

Op 19 september was het de dag van de sportclub, een dag waarop iedereen zijn eigen sportclub in de spotlights kon zetten door in sportieve outfit naar school te komen. Dansers, voetballers, hockeyspelers, tennissers, muurklimmers, badmintonspelers, basketbalspelers, zelfs een paard,... ze waren er allemaal! Na een vrolijke sessie zumba konden we opgewekt aan de schooldag beginnen.


Er wordt op dit moment in alle klassen hard nagedacht hoe we onze grote speelplaats wat groener, spannender en gezelliger kunnen maken. In het tuintje van de kleuters zijn ze al een stapje verder!

De kleuters leerden over fruit en gingen op bezoek in de tuin van het Haasveld.

Het vijfde en het zesde leerjaar speelden ook nog poppenkast voor de kleuters.


 

 

 

 

 

Gedaan met de vakantie, maar het mooie weer blijft maar duren in onze nieuwe klas! Welkom iedereen!


Juni 2018

En ook nog:

De foto's van K2 van maart tot juni

De derde kleuterklas ging kamperen in het bos.

De kleuters gingen op schoolreis naar de speeltuin in Overijse.

 


April

Joepie! Een weekje bosklassen in Durbuy met het vijfde en zesde leerjaar! Onder een stralend zonnetje is de eerste dag al voorbijgevlogen: geschiedkundige wandeling, een sportief tussendoortje en een avondspel in het bos stonden vandaag op het programma.

Foto's maandag

Foto's dinsdag: ochtendgymnastiek, aardrijkskundige wandeling met het kompas in groepjes, kajak,... Alweer een fantastische dag met mooi weer en veel plezier.

Foto's woensdag: een dag vol avontuur: goed gecamoufleerd op everzwijnentocht, de spannende deathride, het hoogteparcours en 's avonds de speleo.

Foto's donderdag.

 


Ook in april: de kleuters gingen op bezoek in het Ollemanshoekje, ook in K2 viel er vanalles te beleven, de lagere school ging een dagje op sportdag in Tienen.

Maart

Naar jaarlijkse traditie namen we opnieuw deel aan de kunstwedstrijd 'Kunst op Kop' van de gemeente Oud-Heverlee. In het thema 'Eureka! Wetenschap en Techniek' werd er in alle klassen stevig geknutseld aan een groot kunstwerk. Een echte jury kwam langs en uiteindelijk werden K1a en K2, het eerste leerjaar en het zesde leerjaar bekroond met een prijs.

 

Voor het eerst werd er ook een wisselbeker uitgereikt voor de hele school, en onze school was de winnaar. Voor een jaar lang mogen we ons de creatiefste school van Oud-Heverlee noemen!


Op een regenachtige 28 maart nam het zesde leerjaar deel aan de Danone Nations Cup, een provinciaal voetbaltoernooi voor basisscholen. Onze jongens en meisjes lieten zich niet tegenhouden door een regenbuitje en gaven het beste van zichzelf. Na vier spannende wedstrijdjes misten we op een haar na de halve finale, en uiteindelijk eindigden we op een knappe vijfde plaats. Proficiat! (de foto's)

Paaseitjes rapen met K2, K3 en L1

Knutselen in L3

Februari

Het zesde leerjaar ging op stap naar de Doebeurs in de Brabanthal, waar ze kennismaakten met een hele hoop technische- en beroepsrichtingen in het secundair onderwijs. Interessant, leerrijk en vooral ook heel leuk! (foto's)


We organiseerden deze maand een themaweek, waarbij we van klein tot groot en klasoverschrijdend rond het thema 'Bouwen' werkten. En gebouwd werd er! (Foto's kleuters, L1-2-3, L4-5-6)Net voor de krokusvakantie vierden we carnaval met de kleuters en L1, voor de lagere school werd de school omgetoverd tot een echte bioscoop, met verschillende filmzalen, popcorn en kaartjesknippers.

In K2 werden de voorbije maanden ook heel wat foto's genomen, het album vind je hier.

December

Deze maand:

Kerst in K3

De Sint op bezoek in de school

Het zesde leerjaar speelt toneel, poppenkast, schimmenspel en maakt een filmpje voor de kleuters. (deel 1, deel 2)

Foto's uit K1B

November

Het vijfde en het zesde leerjaar bracht een leerrijk bezoek aan de Tiense Suikerraffinaderij. In K1B viel er ook weer heel wat te beleven. K3 ging op bezoek bij de dierenarts. K2 en K3 gingen sporten bij Rollebolle, en hier vind je nog meer leuks van K2.

Oktober

De herfst komt eraan, dus gingen we op zoek naar schatten in het bos: L6 bouwde kabouterhuisjes, en de kleuters gingen ernaar op zoek. In de derde kleuterklas werd er geleerd over de herfst, en samen met K2 gingen ze ook naar het Appelfabriekje. K2 speelde een toneel van Floep en Flap. Het vijfde leerjaar maakte affiches voor een veiliger verkeer.

Er zijn ook nog heel wat foto's uit de klas van K1B en K2

September 2017, een nieuw schooljaar, op zoek naar schatten!

Het schooljaar is weer begonnen, en het nieuwe jaarthema vertelt ons dat we dit jaar op zoek gaan naar schatten.

Het zesde leerjaar begon eraan met een kleine fotoshoot.

Deze maand gingen we ook naar het verkeerspark, de derde kleuterklas at lekker fruit en trok de straat op en nam een kijkje bij de wegenwerken, het vijfde leerjaar ging heel actief rekenen